Τα νέα μας

Γιορτή Μανιταριού! Κεντρική 14-10-2018 ! Ανακοίνωση

Γιορτή Μανιταριού στην Κεντρική της ορεινής Ναυπακτίας

(Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018, 12 μ.μ., χώρος Σχολείου)

Η Γιορτή του Μανιταριού στην Κεντρική  πραγματοποιείται και φέτος, για 6η συνεχή χρονιά, αναδεικνύοντάς την πλέον ως το μανιταροχώρι της ορεινής Ναυπακτίας. Η γιορτή ορίστηκε για την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018, στις 12μ.μ., στο χώρο του Σχολείου (βλέπε αφίσα). Ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Κεντρικιωτών Ναυπακτίας  «Η Αγία Παρασκευή» διοργανώνει τη γιορτή με τη σημαντική υποστήριξη του ζεύγους Βασίλη και Ελένης Σερεμέτη. Η δράση περιλαμβάνει έκθεση μανιταριών σε συνδυασμό με προβολή συναφούς video ενημέρωσης, στον εσωτερικό χώρο του σχολείου της Κεντρικής. Παράλληλα, στον εξωτερικό χώρο, θα προσφέρονται μανιταροεδέσματα & διάφορα άλλα στους ήχους παραδοσιακής μουσικής.

Η δράση συγχρηματοδοτείται  από το Δήμο Ναυπακτίας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος έχει ενεργή δράση από το 1987 μέχρι σήμερα, απαριθμεί περισσότερα από 250 μέλη (σε Ελλάδα και εξωτερικό) και δραστηριοποιείται  συμβάλλοντας καθοριστικά στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της ορεινής Ναυπακτίας, διατηρώντας ανοιχτή συνεργασία με φορείς, Συλλόγους  και τοπικές αρχές (email: info@kentrikivillage.com / www.kentrikivillage.com).

Γιορτή Μανιταριού 2018! Aνακοίνωση - Εθελοντισμός

Γιορτή Μανιταριού στην Κεντρική Ναυπακτίας (Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018, 12 μ.μ.)

Η Γιορτή του Μανιταριού στην Κεντρική  πραγματοποιείται και φέτος, για 6η συεχόμενη χρονιά, αναδεικνύοντάς την ως το μανιταροχώρι της ορεινής Ναυπακτίας  (Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018, 12μ.μ.). Ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Κεντρικιωτών Ναυπακτίας  διοργανώνει τη γιορτή με την υποστήριξη του ζεύγους Βασίλη και Ελένης Σερεμέτη. Η δράση περιλαμβάνει έκθεση μανιταριών που θα συνδυάζεται με προβολή συναφούς video ενημέρωσης, στον εσωτερικό χώρο του σχολείου της Κεντρικής. Παράλληλα στον εξωτερικό χώρο θα προσφέρονται εδέσματα στους ήχους παραδοσιακής μουσικής. Όσοι επιθυμείτε να συμβάλετε στη διοργάνωση ετοιμάζοντας πίτες ή/και γλυκά, δίνοντάς τα στο Σύλλογο συμπληρωματικά, βοηθάτε στην ποικιλία και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Η δράση συγχρηματοδοτείται  από το Δήμο Ναυπακτίας.

Σας περιμένουμε  όλους–ες στην Κεντρική να γιορτάσουμε από κοντά στο φθινοπωρινό μας ραντεβού !

TΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ 2018

Ο Συλλόγος Κεντρικής Ναυπακτίας στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων που διοργανώνει, σας προσκαλεί να οργανώσουμε και να συνδιαμορφώσουμε όλοι μαζί τις εκδηλώσεις μας.. και όπως κάθε χρόνο να συμβάλετε να περάσουμε όμορφα το φετινό μας καλοκαίρι.

Στόχος μας είναι όλοι μαζί να προάγουμε το πνεύμα του εθελοντισμού σε όσους πλαισιώνουν τις εκδηλώσεις  μας, να προσφέρουμε μια εμπειρία ψυχαγωγίας σε όλους τους συμμετέχοντες που βοηθούν με κάθε τρόπο την πραγματοποίησή τους αλλά και όσους στηρίζουν το Σύλλογο μας!

Και αυτό το καλοκαίρι θα σας περιμένουμε !!!

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

Σάββατο 21/07/18

Εκκλησιασμός στον Αϊ Λία (Ο Σύλλογος θα προσφέρει καφέ & γλυκά)

Κυριακή 05/08/18 

Πρώτη  Γενική  Συνέλευση

Δευτέρα 6/08/18 έως 09/08/18

Εθελοντική εργασία μελών ,Καθαρισμό Σχολείου, γραφείο συλλόγου

Παρασκευή 10/08/18

Από 11.00 π.μ. Ξεκίνημα  Δραστηριοτήτων (Σκάκι -Πινκ-Πόνγκ…)

Πρόβες χορωδίας – χορευτικού ( κατόπιν συνεννόησης )

Σάββατο 11/08/18

Συνέχεια δραστηριοτήτων, πρόβες χορωδίας χορευτικού

Μάθημα Κρουστών  (Μία ώρα περίπου το απόγευμα 7.30-8.30)

Κυριακή 12/08/18

11.00π.μ.  Αη Γιάννης Αθλήματα (τρίαθλος , τσουβαλοδρομίες…)& Σκοποβολή

Φαγητό και γλέντι….

Γενική συνέλευση απόγευμα

Παρουσίαση DVD Kεντρικής <<Τα μονοπάτια του Παραδείσου>>

Δευτέρα 13/08/18

Αιμοδοσία (09.30-13.00 ΠΡΩΙ)…Αθλήματα και συνέχεια δραστηριοτήτων…

Πρόβα χορευτικού – Χορωδίας

Ποδόσφαιρο στην Τερψιθέα (απόγευμα)

Λαϊκή βραδιά με το σχήμα Μινόρε Παράπονο

Τρίτη 14/08/18

10.00π.μ.-13.00π.μ.  Ζωγραφική  μικρών,  συνέχεια δραστηριοτήτων…

Πρόβα χορευτικού -Χορωδίας

Ενημέρωση για την Κομποστοποίηση , από τον κ .Κώστα Ανδρεόπουλο

Παρουσίαση χορευτικού & χορωδία

Τετάρτη 15/08/18

Εκκλησιασμός;

Απονομή

πάρτι DJ

Πέμπτη 16/08 /18

Απόγευμα Κρυμμένος θησαυρός

προβολή ταινίας για παιδιά ή για μεγάλους μετά τις 8.30 μ.μ.

Παρασκευή 17/08/18 

Εκδρομή στο Τσακαλάκι ή στην Αγία Κυριακή

προβολή ταινίας για παιδιά ή για μεγάλους μετά τις 8.30 μ.μ.

Σάββατο 18/08/18  & Κυριακή 19/08/18     

προβολή ταινίας για παιδιά ή για μεγάλους μετά τις 8.30 μ.μ.

 

Ευχόμαστε σε όλους « Καλό Καλοκαίρι»

Από το Δ.Σ. του Συλλόγου

ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ CD ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ!

Αγαπητά μέλη, φίλοι-ες του Συλλόγου γεια σας

Σε συνέχεια απόφασης της Γενικής Συνέλευσης τον Αύγουστο 2017 στο χωριό μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι προχωρούμε την προσπάθεια παραγωγής ταινίας (DVD) με θέμα το όμορφο χωριό μας. Στόχος θα είναι η παρουσίαση της Κεντρικής όπως ήταν παλιά με παράλληλη «ματιά» προς το μέλλον της. Αναφορές σε εορταστικές – πολιτιστικές –ενημερωτικές – αθλητικές εκδηλώσεις και διαγωνισμούς, πανηγύρια, εμπειρίες των ανθρώπων της, θα αποτυπωθούν στην ταινία. Την επιμέλεια της παραγωγής έχει ο Φωτεινός Ανδρεόπουλος, ο οποίος αφιλοκερδώς θα διατηρεί συνεχή συνεργασία με το ΔΣ για το θέμα αυτό (τον ευχαριστούμε πολύ!). Επίσης, θερμές είναι οι ευχαριστίες μας στο Φώτη Σταθόπουλο, που μας έχει παραχωρήσει το δικό του, τόσο αξιόλογο, αρχείο!

Ωστόσο, το υλικό που έχει συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα, δεν είναι αρκετό και απαιτείται συμπλήρωση!

Επομένως, το ΔΣ του Συλλόγου καλεί όλους-ες να μας στείλετε φωτογραφίες ή/και video που συμφωνείτε να παραχωρήσετε για χρήση στην παραγωγή της ταινίας.

Ενδιαφέρει, ακόμη περισσότερο, να μας στείλετε παλιές φωτογραφίες τόσο προσώπων (π.χ. σε σχέση με το σχολείο, από γλέντια, γάμους, κλπ.) όσο και χώρων/τοπίων της Κεντρικής.

Παρακαλούμε το υλικό να το στείλετε στο email του Συλλόγου (kentrikivillage@gmail.com) μέχρι τις 31 Μαρτίου 2018.

Ευχαριστούμε πολύ για την ανταπόκρισή σας!

Χαιρετισμούς

Το ΔΣ του Συλλόγου

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας στην Πάτρα!

Με ευχές για υγεία και δύναμη έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του 2018, τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου των ΚΕΝΤΡΙΚΙΩΤΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ στην Πάτρα! Ο ηλιόλουστος καιρός την Κυριακή 28/01/2018 ήταν σύμμαχος και όλοι συναντηθήκαμε στα «Σκαλάκια», το Μεζεδοπωλείο των συγχωριανών μας Ανδρέα & Γιώργου Φραγκούλια. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας στην Κεντρική ….

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας!

Το Δ.Σ του συλλόγου μας προσκαλεί όλα τα μέλη και τους φίλους του στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, για το 2018, που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιανουαρίου, 12 το μεσημέρι, στα Σκαλάκια “Μεζεδοπωλείο”.

Σας περιμένουμε όλους, Καλή Χρονιά!

Διεύθυνση: Μητροπολίτου Παρθενίου 33, Πάτρα

Πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

Η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο χωριό μας πραγματοποιήθηκε στο μαγαζί του Χρήστου, το Σάββατο 6 Ιανουαρίου στις 17.30 σε πολύ ευχάριστο κλίμα. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς, που παρευρεθήκατε και φέτος και μας τιμήσατε με την παρουσία σας.. Καλή χρονιά σε εσάς και τις οικογένειές σας! Με το καλό να ανταμώσουμε ξανά…

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας!

Σας προσκαλούμε και φέτος όλους να παρευρεθείτε μαζί μας στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο χωριό μας, την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου μετά τον εκκλησιασμό εάν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν ή εναλλακτικά η κοπή της πίτας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Ιανουαρίου στο μαγαζί του Χρήστου όπου θα ακολουθήσει το παραδοσιακό κέρασμα με πολλούς μεζέδες!

Χρόνια πολλά! Καλή χρονιά σε εσάς και τις οικογένειές σας! Ευτυχισμένο το 2018!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΥΛΟΤΟΜΗΣΗ ΔΑΣΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

Κύριε Δήμαρχε,

Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί σύμβουλοι,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε την δυσαρέσκεια των μονίμων κατοίκων της Ορεινής Ναυπακτίας για την σημερινή εικόνα της Μακριάς ράχης και την κραυγή αγωνίας για το εγγύς μέλλον. Αναφερόμαστε στην υλοτόμηση του δάσους στον δασικό χώρο μεταξύ των χωριών Λιμνίστας , Τερψιθέας , Ασπριάς , Κεντρικής, Άνω Χώρας. Επειδή ο φυσικός πλούτος της περιοχής μας είναι το δάσος και έχοντας καλοπροαίρετη διάθεση για σωστή υλοτόμηση εκ μέρους του Δασαρχείου, εκφράζουμε απλά την αγωνία μας για την μελλοντική εικόνα που μπορεί να προκύψει από τυχόν υπερεκμετάλλευση…….

Πετυχημένη η Γιορτή Μανιταριού 2017 στην Κεντρική Ναυπακτίας!

Πετυχημένη η Γιορτή Μανιταριού 2017 στην Κεντρική Ναυπακτίας!

Με σύμμαχο τον υπέροχο καιρό, τη διάθεση προσφοράς και προσπάθειας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Γιορτή του Μανιταριού 2017 στην Κεντρική  επιβεβαιώνοντας το ρόλο της ως το μανιταροχώρι της ορεινής Ναυπακτίας (Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017)! Ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Κεντρικιωτών Ναυπακτίας H Αγία Παρασκευή») διοργάνωσε τη γιορτή με την εξαιρετική υποστήριξη του ζεύγους Βασίλη και Ελένης Σερεμέτη. Ο εσωτερικός χώρος του πρώην Δημοτικού Σχολείου στο κέντρο του χωριού, είχε μετατραπεί σε χώρο φωτογραφικής έκθεσης μανιταριών που παράλληλα φιλοξένησε ενημερωτικό σεμινάριο για το ειδικό αυτό φυτικό βασίλειο και τα χαρακτηριστικά του, με έμφαση στα τοξικά μανιτάρια. Για το σκοπό αυτό, ο κ.Β.Σερεμέτης πραγματοποίησε τρείς κύκλους παρουσιάσεων των τριάντα λεπτών και σαράντα ατόμων κάθε φορά, με χρήση οπτικο-ακουστικού εξοπλισμού. Το περιεχόμενο κέντρισε το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων-χουσων και κέρδισε θετικότατες εντυπώσεις!

Παράλληλα, όσοι-ες συμμετείχαν στη Γιορτή γεύτηκαν τη θαυμάσια μανιταρόσουπα της κας Ελένης Σερεμέτη, ψητά μανιτάρια και παραδοσιακά εδέσματα, όπως φασολάδα και παραδοσιακές πίτες, που ετοίμασαν οι γυναίκες κάτοικοι του χωριού και μέλη του Συλλόγου.

Το κρασί συνόδευε το φαγητό μαζί με το κέφι, τη μουσική και το χορό!

Τη δράση συγχρηματοδότησε ο Δήμος Ναυπακτίας και τίμησαν με τη συμμετοχή τους εκπρόσωποι του Δήμου  όπως ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Θ.Κοτρωνιάς και η Πρόεδρος της ΔΕΠΑΝ κα Α.Σμπούκη.

Θερμές είναι επίσης οι ευχαριστίες του ΔΣ του Συλλόγου στον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου του Δ.Δ. Κεντρικής κ.Π.Καραϊσκο για την άρρηκτη συνεργασία καθώς και στους εκπροσώπους φορέων και επιχειρήσεων, στα μέλη και στους-ες φίλους-ες που συναπαντήθηκαν κάνοντας τη Γιορτή πετυχημένη!

Ας σημειωθεί ότι η Γιορτή του Μανιταριού 2017 στην Κεντρική προβλήθηκε από ενημερωτικές ιστοσελίδες και από την ΕΡΤ Πάτρας μέσω της ραδιοφωνικής εκπομπής του κ.Παντελόπουλου. Ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξη!

Ανανεώνουμε το φθινοπωρινό ραντεβού μας για τον Οκτώβρη 2018, ενώ παράλληλα αρχίζουμε να σχεδιάζουμε τις δράσεις μας για το καλοκαίρι  ….

(www.kentrikivillage.com/Facebook: kentriki village news/email: kentrikivillage@gmail.com)

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου

των Απανταχού Κεντρικιωτών Ναυπακτίας 

Πετυχημένη η Γιορτή Μανιταριού 2017 στην Κεντρική Ναυπακτίας!

Με σύμμαχο τον υπέροχο καιρό, τη διάθεση προσφοράς και προσπάθειας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Γιορτή του Μανιταριού 2017 στην Κεντρική  επιβεβαιώνοντας το ρόλο της ως το μανιταροχώρι της ορεινής Ναυπακτίας (Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017)! Ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Κεντρικιωτών Ναυπακτίας H Αγία Παρασκευή») διοργάνωσε τη γιορτή με την εξαιρετική υποστήριξη του ζεύγους Βασίλη και Ελένης Σερεμέτη. Ο εσωτερικός χώρος του πρώην Δημοτικού Σχολείου στο κέντρο του χωριού, είχε μετατραπεί σε χώρο φωτογραφικής έκθεσης μανιταριών που παράλληλα φιλοξένησε ενημερωτικό σεμινάριο για το ειδικό αυτό φυτικό βασίλειο και τα χαρακτηριστικά του, με έμφαση στα τοξικά μανιτάρια. Για το σκοπό αυτό, ο κ.Β.Σερεμέτης πραγματοποίησε τρείς κύκλους παρουσιάσεων των τριάντα λεπτών και σαράντα ατόμων κάθε φορά, με χρήση οπτικο-ακουστικού εξοπλισμού. Το περιεχόμενο κέντρισε το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων-χουσων και κέρδισε θετικότατες εντυπώσεις!

Παράλληλα, όσοι-ες συμμετείχαν στη Γιορτή γεύτηκαν τη θαυμάσια μανιταρόσουπα της κας Ελένης Σερεμέτη, ψητά μανιτάρια και παραδοσιακά εδέσματα, όπως φασολάδα και παραδοσιακές πίτες, που ετοίμασαν οι γυναίκες κάτοικοι του χωριού και μέλη του Συλλόγου.

Το κρασί συνόδευε το φαγητό μαζί με το κέφι, τη μουσική και το χορό!

Τη δράση συγχρηματοδότησε ο Δήμος Ναυπακτίας και τίμησαν με τη συμμετοχή τους εκπρόσωποι του Δήμου  όπως ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Θ.Κοτρωνιάς και η Πρόεδρος της ΔΕΠΑΝ κα Α.Σμπούκη.

Θερμές είναι επίσης οι ευχαριστίες του ΔΣ του Συλλόγου στον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου του Δ.Δ. Κεντρικής κ.Π.Καραϊσκο για την άρρηκτη συνεργασία καθώς και στους εκπροσώπους φορέων και επιχειρήσεων, στα μέλη και στους-ες φίλους-ες που συναπαντήθηκαν κάνοντας τη Γιορτή πετυχημένη!

Ας σημειωθεί ότι η Γιορτή του Μανιταριού 2017 στην Κεντρική προβλήθηκε από ενημερωτικές ιστοσελίδες και από την ΕΡΤ Πάτρας μέσω της ραδιοφωνικής εκπομπής του κ.Παντελόπουλου. Ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξη!

Ανανεώνουμε το φθινοπωρινό ραντεβού μας για τον Οκτώβρη 2018, ενώ παράλληλα αρχίζουμε να σχεδιάζουμε τις δράσεις μας για το καλοκαίρι  ….

(www.kentrikivillage.com/Facebook: kentriki village news/email: kentrikivillage@gmail.com)

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου

των Απανταχού Κεντρικιωτών Ναυπακτίας 

Γιορτή Μανιταριού στην Κεντρική Ναυπακτίας (Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017, 12 μ.μ.)

Η Γιορτή του Μανιταριού στην Κεντρική  πραγματοποιείται και φέτος, για 5η συνεχή χρονιά, αναδεικνύοντάς την πλέον ως το μανιταροχώρι της ορεινής Ναυπακτίας. Η γιορτή ορίστηκε για την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017, στις 12μ.μ., στο χώρο του Σχολείου (βλέπε αφίσα). Ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Κεντρικιωτών Ναυπακτίας  «Η Αγία Παρασκευή» διοργανώνει τη γιορτή με τη σημαντική υποστήριξη του ζεύγους Βασίλη και Ελένης Σερεμέτη. Η δράση περιλαμβάνει έκθεση μανιταριών σε συνδυασμό με προβολή συναφούς video ενημέρωσης, στον εσωτερικό χώρο του σχολείου της Κεντρικής. Παράλληλα, στον εξωτερικό χώρο, θα προσφέρονται μανιταροεδέσματα & διάφορα άλλα στους ήχους παραδοσιακής μουσικής.

Η δράση συγχρηματοδοτείται  από το Δήμο Ναυπακτίας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος συμπλήρωσε τριάντα (30) χρόνια συνεχούς  λειτουργίας (1987 – 2017), απαριθμεί περισσότερα από 250 μέλη (σε Ελλάδα και εξωτερικό) και δραστηριοποιείται  συμβάλλοντας καθοριστικά στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της ορεινής Ναυπακτίας, διατηρώντας ανοιχτή συνεργασία με φορείς, Συλλόγους  και τοπικές αρχές (email: info@kentrikivillage.com / www.kentrikivillage.com).

Γιορτή Μανιταριού στην Κεντρική Ναυπακτίας (Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017, 12 μ.μ.)

Γιορτή Μανιταριού στην Κεντρική Ναυπακτίας (Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017, 12 μ.μ.)

Η Γιορτή του Μανιταριού στην Κεντρική  πραγματοποιείται και φέτος αναδεικνύοντάς την ως το μανιταροχώρι της ορεινής Ναυπακτίας  (Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017, 12μ.μ.). Ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Κεντρικιωτών Ναυπακτίας  διοργανώνει τη γιορτή με την υποστήριξη του ζεύγους Βασίλη και Ελένης Σερεμέτη. Η δράση περιλαμβάνει έκθεση μανιταριών που θα συνδυάζεται με προβολή συναφούς video ενημέρωσης, στον εσωτερικό χώρο του σχολείου της Κεντρικής. Παράλληλα στον εξωτερικό χώρο θα προσφέρονται εδέσματα στους ήχους παραδοσιακής μουσικής. Όσοι επιθυμείτε να συμβάλετε στη διοργάνωση ετοιμάζοντας πίτες ή/και γλυκά, δίνοντάς τα στο Σύλλογο συμπληρωματικά, βοηθάτε στην ποικιλία και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Η δράση συγχρηματοδοτείται  από το Δήμο Ναυπακτίας.

Σας περιμένουμε  όλους –ες στην Κεντρική να γιορτάσουμε από κοντά στο φθινοπωρινό μας ραντεβού !

ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ CD ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ!

Αγαπητά μέλη, φίλοι-ες του Συλλόγου γεια σας

Σε συνέχεια απόφασης της Γενικής Συνέλευσης τον Αύγουστο 2017 στο χωριό μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι προχωρούμε την προσπάθεια παραγωγής ταινίας (DVD) με θέμα το όμορφο χωριό μας. Στόχος θα είναι η παρουσίαση της Κεντρικής όπως ήταν παλιά με παράλληλη «ματιά» προς το μέλλον της. Αναφορές σε εορταστικές – πολιτιστικές –ενημερωτικές – αθλητικές εκδηλώσεις και διαγωνισμούς, πανηγύρια, εμπειρίες των ανθρώπων της, θα αποτυπωθούν στην ταινία. Την επιμέλεια της παραγωγής έχει ο Φωτεινός Ανδρεόπουλος, ο οποίος αφιλοκερδώς θα διατηρεί συνεχή συνεργασία με το ΔΣ για το θέμα αυτό (τον ευχαριστούμε πολύ!). Επίσης, θερμές είναι οι ευχαριστίες μας στο Φώτη Σταθόπουλο, που μας έχει παραχωρήσει το δικό του, τόσο αξιόλογο, αρχείο!

Ωστόσο, το υλικό που έχει συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα, δεν είναι αρκετό και απαιτείται συμπλήρωση!

Επομένως, το ΔΣ του Συλλόγου καλεί όλους-ες να μας στείλετε φωτογραφίες ή/και video που συμφωνείτε να παραχωρήσετε για χρήση στην παραγωγή της ταινίας.

Ενδιαφέρει, ακόμη περισσότερο, να μας στείλετε παλιές φωτογραφίες τόσο προσώπων (π.χ. σε σχέση με το σχολείο, από γλέντια, γάμους, κλπ.) όσο και χώρων/τοπίων της Κεντρικής.

Παρακαλούμε το υλικό να το στείλετε στο email του Συλλόγου (kentrikivillage@gmail.com) μέχρι τις 31 Μαρτίου 2018.

Ευχαριστούμε πολύ για την ανταπόκρισή σας!

Χαιρετισμούς

Το ΔΣ του Συλλόγου

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας στην Πάτρα!

Με ευχές για υγεία και δύναμη έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του 2018, τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου των ΚΕΝΤΡΙΚΙΩΤΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ στην Πάτρα! Ο ηλιόλουστος καιρός την Κυριακή 28/01/2018 ήταν σύμμαχος και όλοι συναντηθήκαμε στα «Σκαλάκια», το Μεζεδοπωλείο των συγχωριανών μας Ανδρέα & Γιώργου Φραγκούλια. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας στην Κεντρική ….

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας!

Το Δ.Σ του συλλόγου μας προσκαλεί όλα τα μέλη και τους φίλους του στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, για το 2018, που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιανουαρίου, 12 το μεσημέρι, στα Σκαλάκια “Μεζεδοπωλείο”.

Σας περιμένουμε όλους, Καλή Χρονιά!

Διεύθυνση: Μητροπολίτου Παρθενίου 33, Πάτρα

Πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

Η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο χωριό μας πραγματοποιήθηκε στο μαγαζί του Χρήστου, το Σάββατο 6 Ιανουαρίου στις 17.30 σε πολύ ευχάριστο κλίμα. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς, που παρευρεθήκατε και φέτος και μας τιμήσατε με την παρουσία σας.. Καλή χρονιά σε εσάς και τις οικογένειές σας! Με το καλό να ανταμώσουμε ξανά…

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας!

Σας προσκαλούμε και φέτος όλους να παρευρεθείτε μαζί μας στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο χωριό μας, την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου μετά τον εκκλησιασμό εάν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν ή εναλλακτικά η κοπή της πίτας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Ιανουαρίου στο μαγαζί του Χρήστου όπου θα ακολουθήσει το παραδοσιακό κέρασμα με πολλούς μεζέδες!

Χρόνια πολλά! Καλή χρονιά σε εσάς και τις οικογένειές σας! Ευτυχισμένο το 2018!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΥΛΟΤΟΜΗΣΗ ΔΑΣΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

Κύριε Δήμαρχε,

Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί σύμβουλοι,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε την δυσαρέσκεια των μονίμων κατοίκων της Ορεινής Ναυπακτίας για την σημερινή εικόνα της Μακριάς ράχης και την κραυγή αγωνίας για το εγγύς μέλλον. Αναφερόμαστε στην υλοτόμηση του δάσους στον δασικό χώρο μεταξύ των χωριών Λιμνίστας , Τερψιθέας , Ασπριάς , Κεντρικής, Άνω Χώρας. Επειδή ο φυσικός πλούτος της περιοχής μας είναι το δάσος και έχοντας καλοπροαίρετη διάθεση για σωστή υλοτόμηση εκ μέρους του Δασαρχείου, εκφράζουμε απλά την αγωνία μας για την μελλοντική εικόνα που μπορεί να προκύψει από τυχόν υπερεκμετάλλευση…….

Πετυχημένη η Γιορτή Μανιταριού 2017 στην Κεντρική Ναυπακτίας!

Πετυχημένη η Γιορτή Μανιταριού 2017 στην Κεντρική Ναυπακτίας!

Με σύμμαχο τον υπέροχο καιρό, τη διάθεση προσφοράς και προσπάθειας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Γιορτή του Μανιταριού 2017 στην Κεντρική  επιβεβαιώνοντας το ρόλο της ως το μανιταροχώρι της ορεινής Ναυπακτίας (Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017)! Ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Κεντρικιωτών Ναυπακτίας H Αγία Παρασκευή») διοργάνωσε τη γιορτή με την εξαιρετική υποστήριξη του ζεύγους Βασίλη και Ελένης Σερεμέτη. Ο εσωτερικός χώρος του πρώην Δημοτικού Σχολείου στο κέντρο του χωριού, είχε μετατραπεί σε χώρο φωτογραφικής έκθεσης μανιταριών που παράλληλα φιλοξένησε ενημερωτικό σεμινάριο για το ειδικό αυτό φυτικό βασίλειο και τα χαρακτηριστικά του, με έμφαση στα τοξικά μανιτάρια. Για το σκοπό αυτό, ο κ.Β.Σερεμέτης πραγματοποίησε τρείς κύκλους παρουσιάσεων των τριάντα λεπτών και σαράντα ατόμων κάθε φορά, με χρήση οπτικο-ακουστικού εξοπλισμού. Το περιεχόμενο κέντρισε το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων-χουσων και κέρδισε θετικότατες εντυπώσεις!

Παράλληλα, όσοι-ες συμμετείχαν στη Γιορτή γεύτηκαν τη θαυμάσια μανιταρόσουπα της κας Ελένης Σερεμέτη, ψητά μανιτάρια και παραδοσιακά εδέσματα, όπως φασολάδα και παραδοσιακές πίτες, που ετοίμασαν οι γυναίκες κάτοικοι του χωριού και μέλη του Συλλόγου.

Το κρασί συνόδευε το φαγητό μαζί με το κέφι, τη μουσική και το χορό!

Τη δράση συγχρηματοδότησε ο Δήμος Ναυπακτίας και τίμησαν με τη συμμετοχή τους εκπρόσωποι του Δήμου  όπως ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Θ.Κοτρωνιάς και η Πρόεδρος της ΔΕΠΑΝ κα Α.Σμπούκη.

Θερμές είναι επίσης οι ευχαριστίες του ΔΣ του Συλλόγου στον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου του Δ.Δ. Κεντρικής κ.Π.Καραϊσκο για την άρρηκτη συνεργασία καθώς και στους εκπροσώπους φορέων και επιχειρήσεων, στα μέλη και στους-ες φίλους-ες που συναπαντήθηκαν κάνοντας τη Γιορτή πετυχημένη!

Ας σημειωθεί ότι η Γιορτή του Μανιταριού 2017 στην Κεντρική προβλήθηκε από ενημερωτικές ιστοσελίδες και από την ΕΡΤ Πάτρας μέσω της ραδιοφωνικής εκπομπής του κ.Παντελόπουλου. Ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξη!

Ανανεώνουμε το φθινοπωρινό ραντεβού μας για τον Οκτώβρη 2018, ενώ παράλληλα αρχίζουμε να σχεδιάζουμε τις δράσεις μας για το καλοκαίρι  ….

(www.kentrikivillage.com/Facebook: kentriki village news/email: kentrikivillage@gmail.com)

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου

των Απανταχού Κεντρικιωτών Ναυπακτίας 

Πετυχημένη η Γιορτή Μανιταριού 2017 στην Κεντρική Ναυπακτίας!

Με σύμμαχο τον υπέροχο καιρό, τη διάθεση προσφοράς και προσπάθειας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Γιορτή του Μανιταριού 2017 στην Κεντρική  επιβεβαιώνοντας το ρόλο της ως το μανιταροχώρι της ορεινής Ναυπακτίας (Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017)! Ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Κεντρικιωτών Ναυπακτίας H Αγία Παρασκευή») διοργάνωσε τη γιορτή με την εξαιρετική υποστήριξη του ζεύγους Βασίλη και Ελένης Σερεμέτη. Ο εσωτερικός χώρος του πρώην Δημοτικού Σχολείου στο κέντρο του χωριού, είχε μετατραπεί σε χώρο φωτογραφικής έκθεσης μανιταριών που παράλληλα φιλοξένησε ενημερωτικό σεμινάριο για το ειδικό αυτό φυτικό βασίλειο και τα χαρακτηριστικά του, με έμφαση στα τοξικά μανιτάρια. Για το σκοπό αυτό, ο κ.Β.Σερεμέτης πραγματοποίησε τρείς κύκλους παρουσιάσεων των τριάντα λεπτών και σαράντα ατόμων κάθε φορά, με χρήση οπτικο-ακουστικού εξοπλισμού. Το περιεχόμενο κέντρισε το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων-χουσων και κέρδισε θετικότατες εντυπώσεις!

Παράλληλα, όσοι-ες συμμετείχαν στη Γιορτή γεύτηκαν τη θαυμάσια μανιταρόσουπα της κας Ελένης Σερεμέτη, ψητά μανιτάρια και παραδοσιακά εδέσματα, όπως φασολάδα και παραδοσιακές πίτες, που ετοίμασαν οι γυναίκες κάτοικοι του χωριού και μέλη του Συλλόγου.

Το κρασί συνόδευε το φαγητό μαζί με το κέφι, τη μουσική και το χορό!

Τη δράση συγχρηματοδότησε ο Δήμος Ναυπακτίας και τίμησαν με τη συμμετοχή τους εκπρόσωποι του Δήμου  όπως ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Θ.Κοτρωνιάς και η Πρόεδρος της ΔΕΠΑΝ κα Α.Σμπούκη.

Θερμές είναι επίσης οι ευχαριστίες του ΔΣ του Συλλόγου στον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου του Δ.Δ. Κεντρικής κ.Π.Καραϊσκο για την άρρηκτη συνεργασία καθώς και στους εκπροσώπους φορέων και επιχειρήσεων, στα μέλη και στους-ες φίλους-ες που συναπαντήθηκαν κάνοντας τη Γιορτή πετυχημένη!

Ας σημειωθεί ότι η Γιορτή του Μανιταριού 2017 στην Κεντρική προβλήθηκε από ενημερωτικές ιστοσελίδες και από την ΕΡΤ Πάτρας μέσω της ραδιοφωνικής εκπομπής του κ.Παντελόπουλου. Ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξη!

Ανανεώνουμε το φθινοπωρινό ραντεβού μας για τον Οκτώβρη 2018, ενώ παράλληλα αρχίζουμε να σχεδιάζουμε τις δράσεις μας για το καλοκαίρι  ….

(www.kentrikivillage.com/Facebook: kentriki village news/email: kentrikivillage@gmail.com)

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου

των Απανταχού Κεντρικιωτών Ναυπακτίας 

Γιορτή Μανιταριού στην Κεντρική Ναυπακτίας (Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017, 12 μ.μ.)

Η Γιορτή του Μανιταριού στην Κεντρική  πραγματοποιείται και φέτος, για 5η συνεχή χρονιά, αναδεικνύοντάς την πλέον ως το μανιταροχώρι της ορεινής Ναυπακτίας. Η γιορτή ορίστηκε για την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017, στις 12μ.μ., στο χώρο του Σχολείου (βλέπε αφίσα). Ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Κεντρικιωτών Ναυπακτίας  «Η Αγία Παρασκευή» διοργανώνει τη γιορτή με τη σημαντική υποστήριξη του ζεύγους Βασίλη και Ελένης Σερεμέτη. Η δράση περιλαμβάνει έκθεση μανιταριών σε συνδυασμό με προβολή συναφούς video ενημέρωσης, στον εσωτερικό χώρο του σχολείου της Κεντρικής. Παράλληλα, στον εξωτερικό χώρο, θα προσφέρονται μανιταροεδέσματα & διάφορα άλλα στους ήχους παραδοσιακής μουσικής.

Η δράση συγχρηματοδοτείται  από το Δήμο Ναυπακτίας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος συμπλήρωσε τριάντα (30) χρόνια συνεχούς  λειτουργίας (1987 – 2017), απαριθμεί περισσότερα από 250 μέλη (σε Ελλάδα και εξωτερικό) και δραστηριοποιείται  συμβάλλοντας καθοριστικά στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της ορεινής Ναυπακτίας, διατηρώντας ανοιχτή συνεργασία με φορείς, Συλλόγους  και τοπικές αρχές (email: info@kentrikivillage.com / www.kentrikivillage.com).

Γιορτή Μανιταριού στην Κεντρική Ναυπακτίας (Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017, 12 μ.μ.)

Γιορτή Μανιταριού στην Κεντρική Ναυπακτίας (Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017, 12 μ.μ.)

Η Γιορτή του Μανιταριού στην Κεντρική  πραγματοποιείται και φέτος αναδεικνύοντάς την ως το μανιταροχώρι της ορεινής Ναυπακτίας  (Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017, 12μ.μ.). Ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Κεντρικιωτών Ναυπακτίας  διοργανώνει τη γιορτή με την υποστήριξη του ζεύγους Βασίλη και Ελένης Σερεμέτη. Η δράση περιλαμβάνει έκθεση μανιταριών που θα συνδυάζεται με προβολή συναφούς video ενημέρωσης, στον εσωτερικό χώρο του σχολείου της Κεντρικής. Παράλληλα στον εξωτερικό χώρο θα προσφέρονται εδέσματα στους ήχους παραδοσιακής μουσικής. Όσοι επιθυμείτε να συμβάλετε στη διοργάνωση ετοιμάζοντας πίτες ή/και γλυκά, δίνοντάς τα στο Σύλλογο συμπληρωματικά, βοηθάτε στην ποικιλία και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Η δράση συγχρηματοδοτείται  από το Δήμο Ναυπακτίας.

Σας περιμένουμε  όλους –ες στην Κεντρική να γιορτάσουμε από κοντά στο φθινοπωρινό μας ραντεβού !

Συλλογή emails

Έχοντας κατά νου την επιθυμία μελών του Συλλόγου μας για να ενημερώνονται μέσω του email τους, το Δ.Σ. προχωρά στην καταγραφή των ηλεκτρονικών διευθύνσεων.

Για το σκοπό αυτό, θα χρησιμοποιήσουμε τα emails που φαίνονται στις αιτήσεις των μελών.

Παράλληλα, σας καλούμε να μας στείλετε στο kentrikivillage@gmail.com τα εξής στοιχεία σας:

-Ονοματεπώνυμο

-τηλέφωνο επικοινωνίας

– email

Ευχαριστούμε πολύ!

Από το ΔΣ του Συλλόγου

Ευχαριστούμε ολόψυχα όλους όσους πλαισιώνουν τις εκδηλώσεις μας, όλους όσους βοηθούν με κάθε τρόπο την πραγματοποίησή τους, αλλά και όσους στηρίζουν το Σύλλογο μας. Σας ευχαριστούμε που συμβάλατε να περάσουμε τόσο όμορφα το φετινό μας καλοκαίρι. Ευχόμαστε σε όλους « Καλό Φθινόπωρο» Από το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ευχαριστούμε ολόψυχα όλους όσους πλαισιώνουν τις εκδηλώσεις  μας,  όλους όσους βοηθούν με κάθε τρόπο την πραγματοποίησή τους, αλλά και όσους στηρίζουν το Σύλλογο μας. Σας ευχαριστούμε που συμβάλατε να περάσουμε τόσο όμορφα το φετινό μας καλοκαίρι.

Ευχόμαστε σε όλους « Καλό Φθινόπωρο»

Από το Δ.Σ. του Συλλόγου

Καλοκαρινές δραστηριότητες

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Ιουλίου – Αυγούστου

 

Κυριακή 23/07

Εκκλησιασμός στον Αϊ- Λια. Στη συνέχεια προσφέρονται καφές & παραδοσιακά γλυκά από το Σύλλογο.

 

Σάββατο 5/8

10:00 π.μ.: Ημέρα Εθελοντισμού (καθαριότητα γραφείου του Συλλόγου, του σχολείου και της τέντας).

18:30 μ.μ : 1η Γενική Συνέλευση.

 

Πέμπτη 10/8

Πρόβα του χορευτικού και της χορωδίας (η ώρα θα προγραμματιστεί κατόπιν συνεννόησης)

 

Παρασκευή 11/08

07:00 π.μ.: Ανάβαση στην κορυφή του όρους Τσακαλάκι &

Έναρξη αθλημάτων το απόγευμα (σκάκι, τάβλι, πινγκ – πονγκ, δηλωτή)

 

Σάββατο 12/08

Συνέχεια αθλημάτων (σκάκι, τάβλι, πινγκ – πονγκ, δηλωτή)

18:30 μ.μ : 2η Γενική Συνέλευση

10:00 μ.μ : Παραδοσιακή βραδιά

 

Κυριακή 13/08

10:30 π.μ. : Αη Γιάννης – Αθλήματα (τρίαθλο, τσουβαλοδρομίες & σκοποβολή)

Ακολουθεί γλέντι

Έκθεση Κώστα Ανδρεόπουλου στο χώρο του σχολείου

Ποδοσφαιρικός αγώνας Τερψιθέας

Βραδινή βόλτα στις Λάκες

 

Δευτέρα 14/08

10:00 π.μ.- 13:00 π.μ.: Εθελοντική Αιμοδοσία

10:00 π.μ.- 13:00 π.μ : Ζωγραφική

10:00 π.μ : Εκλογές Δ.Σ.

Συνέχεια έκθεσης πεταλούδας

Μπάσκετ ή εκμάθηση κρουστών από τον κο Φορλίδα

 

Τρίτη 15/08

11:30 π.μ : Απονομή

19:00 – 21:30 μ.μ : Χορωδία  & χορευτικό  .

10:00μ.μ : Ακολουθεί πάρτυ με DJ για να μπείτε δυναμικά στο χορό και στο γλέντι

 

Τετάρτη 16/08

11:00 π.μ.: Αναζήτηση του κρυμμένου θυσαυρού

21:00 μ.μ – 23:00 μ.μ : Πάρτυ για τους μικρούς μας φίλους

Στις 24 Ιουλίου θα γίνει Θεία Λειτουργία στον Αϊ-Λια.

Στις 24 Ιουλίου θα γίνει Θεία Λειτουργία στον Αϊ-Λια. Έπειτα θα μοιραστεί καφές και στην συνέχεια θα πραγματοποιηθεί γλέντι στο μαγαζί του Χρήστου Μαργαρίτη με μουσική και χορό, όπου και θα προσφερθούν 2 κατσίκια από τον σύλλογο.

Κοπή πίτας

Το Δ.Σ του συλλόγου μας προσκαλεί όλα τα μέλη και τους φίλους τους στην κοπή της πίτας που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιανουαρίου γύρω στις 12 το μεσημέρι στο μεζεδοπωλείο Σκαλάκια “Μεζεδοπωλείο” του συντοπίτη μας Andreas Fragoulias. Η διεύθυνση είναι Μητροπολίτου Παρθενίου 33, Πάτρα.Ευχόμαστε Καλή Χρονιά και σας περιμένουμε όλους!!. Επίσης θα κοπεί η πίτα του χωριού μας στο μαγαζί του Χρήστου το μεσημέρι στις 12/02, η αλλαγή πραγματοποιήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών.

Το Σάββατο 4 Ιουνίου το τηλεοπτικό κανάλι Lepanto TV

Το Σάββατο 4 Ιουνίου το τηλεοπτικό κανάλι Lepanto TV στο ξεκίνημα της νέας του εκπομπής “Χρόνος και Παράδοση” θα βρίσκεται στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας, στην οποία θα συμμετέχουν και οι σύλλογοι των γύρω περιοχών.

Σκοπός της εκπομπής είναι η διάδοση και η διατήρηση της ελληνικής μας παράδοσης.

Στην εκδήλωση θα δώσουν το παρόν και άτομα από την Κεντρική, όπου θα παρουσιάσουν τοπικά προϊόντα και θα αναφερθούν σε ήθη και έθιμα της περιοχής μας.

Ευχαριστούμε όλους όσους παρευρέθησαν στην κοπή πίτας του συλλόγου μας στις 6 Φεβρουαρίου 2016 στο κέντρο Κοράλλι.

Ευχαριστούμε όλους όσους παρευρέθησαν στην κοπή πίτας του συλλόγου μας στις 6 Φεβρουαρίου 2016 στο κέντρο Κοράλλι.
Το Δ.Σ. εύχεται Καλή Χρονιά και Υγεία και με περισσότερη συμμετοχή, γιατί πιστεύουμε ότι μας ενώνει η αγάπη για το χωριό μας……
Το Δ.Σ.

Το Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Κεντρικιωτών "Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ" σας προσκαλεί στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας!

Το Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Κεντρικιωτών “Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ” σας προσκαλεί στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας!

Το Σάββατο βράδυ 06 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016 στο κέντρο ΚΟΡΑΛΛΙ στην ΠΑΤΡΑ (ΚΟΡΥΔΑΛΛΕΩΣ 65) .

Τιμή Συμμετοχής στην γιορτή μας θα είναι 16 ευρώ με πλήρες menu και απεριόριστα ποτά και μουσική με DJ…..

Σας περιμένουμε όλους….

το Δ.Σ

Ευχαριστούμε όλους όσους παρευρέθησαν στην 3η Γιορτή Φασολάδας και Μανιταριών

Ευχαριστούμε όλους όσους παρευρέθησαν στην γιορτή φασολάδας και μανιταριών που διοργάνωσε ο Σύλλογος μας στις 18 Οκτώβρη. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης και ακόμα περισσότερο:

 

1) Τον Βασίλη Σερεμέτη για την όμορφη παρουσίαση της έκθεσης μανιταριών

2) Την Ελένη Σερεμέτη για την παρασκευή της νόστιμης μανιταρόσουπας

3) Όλους τους κατοίκους του χωριού μας για την βοήθεια τους και ειδικά τις γυναίκες που προσέφεραν πίτες και γλυκά

4) Τα μέλη του συλλόγου μας, που με την συμμετοχή και την βοήθεια τους καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε την γιορτή μας.

 

Η συλλογική προσπάθεια είναι αυτή που πραγματώνει τους στόχους μας και ευχόμαστε να συνεχίσουμε έτσι και στο μέλλον.

 

Το Δ.Σ.

3η Γιορτή Φασολάδας και Μανιταριών

3η Γιορτή Φασολάδας και Μανιταριών στην Κεντρική την Κυριακή  18/10/2015   12μμ

Σας καλούμε στην 3η Γιορτή Φασολάδας και Μανιταριών την Κυριακή 18/10/2015 και από ώρα 12μμ στον προάυλιο χώρο του σχολείου της Κεντρικής  να φάμε Φασολάδα και Μανιταρόσουπα,να ψήσουμε μανιτάρια, να πιούμε και να χορέψουμε. Εντός του σχολείου θα υπάρχει έκθεση μανιταριών …..

 

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου

Προς την Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου.

Όπως και εσείς γνωρίζετε, η κοινότητα Κεντρικής της Ορεινής Ναυπακτίας στερείται μονίμου ενοριακού Ιερέως και εξυπηρετείσαι για τις λατρευτικές ανάγκες των κατοίκων εκ περιτροπής από ιερέα, ο οποίος ταυτόχρονα εξυπηρετεί εκ περιτροπής και άλλες κοινότητες και οικισμούς.

Την 26η Ιουλίου ημέρα κατά την οποία τιμάται η μνήμη της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Παρασκευής, εορτάζει ο αφιερωμένος στην μνήμη της ιερός ναός του χωριού μας, την δε ημέρα της εορτής επισκέπτονται αυτόν για να προσκυνήσουν εκατοντάδες πιστοί, κάτοικοι όμορων κοινοτήτων και συγχωριανοί μας οι οποίοι διαμένουν σε άλλες πόλεις. Η ημέρα αυτής εκτός από ημέρα τιμής και μνήμης της Αγίας Παρασκευής έχει καθιερωθεί εθιμικά εδώ και δεκαετίες, σαν ημέρα αντάμωσης των συμπατριωτών μας, στην συνείδηση δε όλων θεωρείται ότι η Αγία Παρασκευή είναι εκείνη που τους ενώνει τη συγκεκριμένη ημέρα.

Ο Σύλλογος μας επειδή γνωρίζει όλα τα ανωτέρω έγκαιρα, επισκέφθηκε το ιερέα οποίος εξυπηρετεί το χωριό μας και έθεσε υπόψη του όλα τα ανωτέρω προσκαλώντας αυτόν και παρακαλώντας τον ταυτόχρονα να παρευρεθεί κατά την ανωτέρω ημέρα στο χωρίο μας, προκειμένου να τελέσει τη θεία λειτουργία στην μνήμη της Αγίας Παρασκευής στον ομώνυμο ναό του χωριού μας. Ο ιερέας μας δήλωσε, ότι αδυνατεί την συγκεκριμένη ημέρα να παρευρίσκεται στο χωριό μας και να τελέσει τη θεία λειτουργία διότι ήδη έχει άλλες θρησκευτικές υποχρεώσεις.

Μετά την άρνηση αυτού θεωρούμε ότι η Ιερά Μητρόπολις Ναυπακτίας είναι η μόνη η οποία μπορεί να επιλύσει το πρόβλημα αυτό, βοηθώντας στην τέλεση στο χωριό μας της θείας λειτουργίας την ημέρα μνήμης της Αγίας Παρασκευής στον ομώνυμο ναό του χωριού μας.

Για για το λόγο αυτό Σας παρακαλούμε θερμά να διαθέσετε άλλο ιερέα ή να τροποποιήσετε το πρόγραμμα του επισκεπτόμενου το χωριό μας ιερέα, για να μπορέσει αυτός την 26η Ιουλίου να τελέσει τη θεία λειτουργία χωριό μας στο ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής.

Ναύπακτος 14 Ιουλίου 2015

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2015

ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ……….Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ   ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ   ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΤΙΣ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΠΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ  ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΝΑ ΦΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΛΕΝΤΗΣΟΥΜΕ.

(ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ 2 ΚΑΤΣΙΚΙΑ)….
Screenshot_1

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

06/08  ΠΡΩΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

 

09/08  ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΟ ΜΥΛΟ (ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ)

 

10/08 ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ(ΤΑΒΛΙ-ΣΚΑΚΙ-ΠΙΝΚ ΠΟΝΚ)

 

11/08  ΑΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕ ΑΘΛΗΜΑΤΑ (ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ) ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ….

 

12/08 ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ,ΒΡΑΔΥΝΗ ΒΟΛΤΑ ΣΤΙΣ ΛΑΚΚΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΙΣΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ……

 

13/08  ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ(ΞΕΚΙΝΑ 09Π.Μ ΕΩΣ 12.30Μ.Μ),ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ,ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΡΤΥ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΞΕΦΑΝΤΩΜΑ ΜΕΓΑΛΩΝ…..

 

14/08   ΠΡΩΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ,ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΑΝΩΜΑΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ,ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ. ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ ΕΝΝΕΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ  ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝ……

 

15/08  ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΠΟΙΟ ΑΘΛΗΜΑ ΜΕ ΓΕΙΤΟΝΙΚΑ ΧΩΡΙΑ(ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΕ ΑΝΑΒΡΥΤΗ Η ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ)ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΝΥΓΥΡΙ  ΜΕ ΚΛΑΡΙΝΟ  ΚΑΙ ΛΑΙΚΑ  ΑΚΟΥΣΜΑΤΑ…….

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 ΚΑΙ ΩΡΑ 12 Π.Μ (ΜΕΣΗΜΕΡΙ) ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ,ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ,ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ .Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ……

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΑΙΣΚΟΣ

ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

ΦΙΛΟΙ  ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΙΣ 28  ΙΟΥΝΙΟΥ ΘΑ ΤΕΛΕΣΤΟΥΝ  2 ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΥΓΕΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΑΜΠΡΙΝΗΣ ΓΙΑΝΝΙΚΑ..ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΙΣ 28/06  ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ, ΙΣΧΥΕΙ  21 /06 ΕΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ   ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ……

Εκδρομή Συλλόγου

Αγαπητοί Φίλοι και Μέλη του χωριού μας,

 

Ο Σύλλογος με τον ερχομό της άνοιξης πραγματοποιεί μια εκδρομή στις 21 Ιουνίου (ανάλογα με τη συμμετοχή ατόμων). Από Αθήνα και Πάτρα στο Γαλαξίδι – Ιτέα.

 

Το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι από Αθήνα.

 

Αναχώρηση  Κυριακή

 

Αναχώρηση 08.00 το πρωί  για Ορχομενό. Στη συνέχεια θα κατευθύνουμε στην πανέμορφη Αράχοβα όπου θα πραγματοποιηθεί στάση για να περπατήσουμε στα όμορφα σοκάκια της πόλης και για τον πρωινό μας καφέ. Συνεχίζουμε για τους Δελφούς τον ομφαλό της γης.

 

Καταλήγοντας  στο όμορφο  Γαλαξίδι όπου θα παραμείνουμε για να δούμε τη πλατεία Κάβου όπου δεσπόζει η προτομή του Ευθύμιου Βλάμη, τον  Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου ο οποίος είναι ο πολιούχος της κωμόπολης. Ο ναός είναι βυζαντινού ρυθμού με δυο καμπαναριά και τρούλο και το χτίσιμό του τελείωσε το 1902. Το τέμπλο του ναού εικάζεται ότι είναι έργο του φημισμένου Μετσοβίτη Αναστάσιου και είναι ένα αριστούργημα ξυλογλυπτικής με ανάγλυφη την Παλαιά και Καινή Διαθήκη. Θα  περπατήσουμε στην όμορφη πόλη και  για το μεσημεριανό μας φαγητό. Το απόγευμα αναχώρηση για την Ιτέα για καφέ.

 

Στην συνέχεια μέσω Δεσφίνας θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής.

 

Τιμή  κατ’ άτομο      15€

 

Περιλαμβάνει

 

Πολυτελή κλιματιζόμενο πούλμαν

 

Δεν περιλαμβάνει

 

Γεύματα

Είσοδοι σε επισκεπτόμενους χώρους

Ότι δεν αναφέρετε στο πρόγραμμα

 

Δηλώσεις συμμετοχής από Αθήνα:

 

Ζάππας Κων/νος: 6976885453

 

Ρήγα Λέτα: 6978007052

 

Δηλώσεις συμμετοχής από Πάτρα:

 

Φραγκούλιας Ανδρέας: 6976061054

 

Σπανού Αθηνά: 6977361442

 

*Πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν και οι εκδηλώσεις του καλοκαιριού.

ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΑΘΗΝΑ

Καλημερίζουμε ξανά όλους τους φίλους της Κεντρικής.

Κατ’ αρχήν θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους Πατρινούς φίλους μας που παρευρέθησαν στην εκδήλωση της κοπής της πίτας που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Πάτρα. Κατά δεύτερον θα θέλαμε να προσκαλέσουμε τους Αθηναίους φίλους αυτήν τη φορά στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που θα γίνει στην Αθήνα την επόμενη Κυριακή στις 15/02/15.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο μεζεδοπωλείο ΄΄Ρακαδημία΄΄ που βρίσκεται στο Αιγάλεω την Κυριακή το μεσημέρι μετά τις 13.00. Η τιμή έχει οριστεί στα 10,5 € κατ’ άτομο και περιλαμβάνει μενού με διάφορους μεζέδες και ποικιλία κρεατικών. Το ποτό δεν περιλαμβάνεται στην τιμή.

Όσοι επιθυμούν να παρευρεθούν στην εκδήλωση παρακαλώ να έχουν ενημερώσει το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 11/02.

Μπορείτε να καλείτε στο 6976885453 (Ζάππας Κώστας) ή 6978007052 (Ρήγα Λέτα) για να δηλώσετε την παρουσία σας.

Στον παρακάτω σύνδεσμο, μπορείτε να δείτε που ακριβώς βρίσκεται το μεζεδοπωλείο. Ως αφετηρία έχει οριστεί η Ιερά οδός στο ύψος του μετρό (στάση Αιγάλεω).

ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ

ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ “ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ” ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015 ΚΑΙ ΩΡΑ 18.30Μ.Μ ΣΤΗΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ ΠΑΤΡΑΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΙΣ 01/02/2015 ΘΑ ΚΟΠΕΙ Η ΠΙΤΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ 12.00Π.Μ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ (ΜΕ ΜΕΖΕ ΚΑΙ ΚΡΑΣΑΚΙ).ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!

Ευχές

ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΥΓΕΙΑ, ΕΥΤΥΧΙΑ, ΟΝΕΙΡΑ, ΧΑΜΟΓΕΛΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΘΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΑΣ!ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

Γιορτή του χωριού

Η ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΥ ΓΙΑ 4η ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΝΑ ΑΝΤΑΜΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΓΕΜΙΖΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΜΑΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΕ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ……ΤΟ Δ.Σ

Γιορτή Φασολάδας

Σας λείψαμε..;

Ε μιας κια φθινοπώριασε λέμε να βρεθούμε για άλλη μια φορά στο όμορφο χωρίο μας στις 19/10/14 (Συμπίπτει με την γιορτή του κάστανου και τσίπουρου στην Άνω Χώρα). Ο σύλλογος θα προσφέρει φασολάδα και λουκάνικα στην αυλή του σχολείου εαν επιτρέψει ο καιρός. Θα γίνει και μια παρουσίαση μανιταριών από τον ΣΕΡΕΜΕΤΗ ΛΑΚΗ. ΦΕΡΤΕ ΦΙΛΟΥΣ, ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΓΗΤΑ ΣΑΣ!

Η ΝΕΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2014 ΕΩΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2017

ΠΡΟΕΔΡΟΣ … Ρήγα Λέτα

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Α … Κωνσταντίνος Ζάππας του Γεωργίου

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Β … Γιώργος Γαλανάκης

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ … Σπανού Αθηνά

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ … Κωνσταντίνος Ζάππας του Θεοδώρου

ΤΑΜΙΑΣ … Φραγκούλιας Αντρέας

ΕΦΟΡΟΣ … Πελεκάνου Μίνα

Τους συγχαίρουμε όλους και τους ευχόμαστε τα καλύτερα.

ΝΕΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ 18/08/2014

Ο νέος διαχειριστής της ιστοσελίδας μας για τα επόμενα 3 χρόνια θα είναι σύμφωνα με απόφαση του νέου Δ.Σ. ο αντιπρόεδρος α’ Γιώργος Γαλανάκης.

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ 26/06/2014

Το ΔΣ απευθύνει κάλεσμα στους νέους και νέες του χωριού μας, για την δημιουργία χορευτικού που θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του 2014. Παρακαλούμε όποιος επιθυμεί να επικοινωνεί με την πρόεδρό μας Λέτα Ρήγα.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014 24/06/2014

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων θα ανακοινώνεται με λεπτομέρειες στο χωριό. Παρακαλούμε να κοιτάτε τον πίνακα ανακοινώσεων.

 

Περίπου σας το δίνουμε και εδώ αν και κάποια πράγματα μπορεί να τροποποιηθούν.

 

20 Ιουλίου ….. Εκκλησιασμός στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία.

 

Οι αθλητικές μας εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στιν 9 Αυγούστου.

 

6 Αυγούστου ….. Η ετήσια Γενική Συνέλευση του συλλόγου και ώρα 19.00 στον

προαύλιο χώρο του σχολείου με θέματα :

α) Διοικητικός Απολογισμός

β) Οικονομικός Απολογισμός

γ) Ενημέρωση από το Δ.Σ. για τρέχοντα θέματα

δ) Προτάσεις και τοποθετήσεις μελών.

ε) Εκλογές και ορισμός επιτροπών.

 

Σε περίπτωση μη απαρτίας θα γίνει μία βδομάδα αργότερα (13/8) στον ίδιο τόπο και χρόνο.

 

11 Αυγούστου ….. Η μεγάλη μας εκδρομή που θα γίνει μετά από παράκληση πολλών πάλι στην Άνω Χώρα μέσω του ποδηλατικού μονοπατιού.

 

12 Αυγούστου το πρωί στον Αι – Γιάννη για αθλήματα, φαί και χορό.

 

Το απόγευμα θα γίνει αγώνας ποδοσφαίρου. Το με ποιούς θα ανακοινωθεί στο χωριό.

 

13 Αυγούστου η Γενική μας συνέλευση σε περίπτωση μη απαρτίας στις 6/8, και το απόγευμα όλοι μαζί θα πάμε βόλτα στις Λάκιες όπως έκαναν παραδοσιακά τόσες και τόσες γενιές..

 

14 Αυγούστου … εκλογές του συλλόγου μας, ενώ το βράδυ θα γίνει το πάρτυ των μικρών.

 

15 Αυγούστου θα γίνουν οι απονομές και η μεγάλη γιορτή. Θα έχουμε κοντά μας το μουσικό σχήμα που είχαμε τον περσινό χρόνο στην Λαική βραδιά.

 

Αυτά γενικά. Για λεπτομέρειες για την αιμοδοσία, τα αθλήματα, όπως και τις πολλές μικρές εκδρομές που θα γίνουν, παρακαλώ να είστε σε επαφή μαζί μας στο χωριό.

ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 24/06/2014

Αυτό το καλοκαίρι θα γίνουν και πάλι οι εκλογές στον σύλλογό μας, Ευχόμαστε να δούμε πολλές νέες συμμετοχές, μιας και αρκετοί από εμάς θα αποσυρθούμε χωρίς αυτό να σημαίνει τη μη συμμετοχή μας και βοήθειά μας στο χωριό και τον σύλλογο.

Στις 15 Αυγούστου λοιπόν παραδίδουμε στο νέο συμβούλιο και μέχρι τότε η διαχείρηση της ιστοσελίδας μας θα υπολειτουργεί λόγω και της φυσικής παρουσίας του διαχειριστή στο χωριό μας. Επίσης μετά τις εκλογές καλό είναι να δώσουμε λίγο χρόνο για να λειτουργήσει η ιστοσελίδα, μέχρι να προσαρμοστεί δηλαδή ο καινούργιος διαχειριστής. Ίσως υπάρξει και μία μικρή καθυστέρηση σε ερωτήματα που σταλούν μέσω mail.

 

Ζητάμε την κατανόησή σας.

 

Ο μέχρι τώρα διαχειριστής ( Φωτεινός ) στέλνει σε όλους ένα μεγάλο ευχαριστώ για την στήριξη και την αγάπη που πήρε τα τελευταία τρία χρόνια από όλους ανεξαιρέτως. Επαγγελματικοί λόγοι τον εμποδίζουν δυστυχώς να συνεχίσει σαν μέλος του ΔΣ. Με κάθε ευκαιρία όμως θα βοηθά στην επίτευξη των στόχων και των ονείρων των Κεντρικιωτών.

 

Τα υπόλοιπα θα τα πούμε από κοντά στην αγαπημένη μας Κεντρική.

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 04/07/2014

Για άλλη μια χρονιά πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας του συλλόγου μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους του Δ.Σ. στον κόσμο που παρευρέθηκε, ο οποίος μέχρι τώρα μας στηρίζει και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε ενωμένοι μέχρι το τέλος.. Καλή Χρονιά και πάλι σε όλους με υγεία, δύναμη & ευημερία, προκοπή και προπάντων χωρίς άλλα προβλήματα.

 

Το Δ.Σ. Κεντρικής Αιτωλοκαρνανίας

ΑΝΤΑΜΩΜΑ 20/10/2013

Βρεθήκαμε και πάλι όλοι μαζί στο χωριό με αφορμή το φθινοπωρινό μας αντάμωμα. Το Σάββατο αρκετοί από εμάς επισκεφθήκαμε τα γύρω χωριά και παρακολουθήσαμε τις εκδηλώσεις τους. Την Κυριακή μαζευτήκαμε από νωρίς στον προαύλιο χώρο του σχολείου και μαγειρέψαμε την παραδοσιακή φασολάδα σε τσουκάλι. Έπειτα ψήσαμε, φάγαμε όλοι παρέα, χορέψαμε και είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε, να συζητήσουμε και να περάσουμε πολύ όμορφα μαζί με τους συγχωριανούς μας!

 

Σας ευχαριστούμε πολύ που συμμετείχατε ενεργά για άλλη μια φορά στην προσπάθεια που κάνει ο σύλλογος να δώσει ζωή στην Κεντρική και ελπίζουμε να συνεχίσετε να μας βοηθάτε σε ανάλογες προσπάθειες.

 

Να είμαστε καλά και του χρόνου.

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Δημήτρη Γιαννίκα, την Άρτεμις Ζάππα όπως και την Λέτα Ρήγα για τις φωτογραφίες και τα κείμενα που μας έστειλαν.

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 15/01/2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΙΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

 

Θα γίνει στον χώρο του Deck στο παλιό λιμάνι το Σάββατο 25/01/2014. Η καφετέρια βρίσκεται πάνω από το κτελ Αιτ/νίας. Ώρα συνάντησης 6 το απόγευμα. Ελπίζουμε να δούμε όσο περισσότερους γίνεται.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΙΤΑΣ ΓΙΑ ΧΩΡΙΟ

 

ΤΟ Δ.Σ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΣΤΙΣ 26/01ΝΑ ΚΟΠΕΙ ΠΙΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ (ΣΑΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΑ ΤΖΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ ΖΕΣΤΕΣ).ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΘΕΙ ΜΕΖΕΣ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ(5 ΕΥΡΩ).

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2013 11/03/2013

Όλες οι εκδηλώσεις μας είχαν και φέτος πολύ μεγάλη επιτυχία.

• Η γιορτή του Προφήτη Ηλία μας βρήκε φέτος να τρώμε και να γλεντάμε στο ξέφωτο με την πηγή. Εκεί που παραδοσιακά πηγαίναμε.

• Η μεγάλη μας εκδρομή προς την Άνω Χώρα μέσω του ποδηλατικού μονοπατιού, είχε και συμμετοχή και επιτυχία. Όλες οι ηλικίες ήταν εκεί. Το μονοπάτι υπέροχο, με τα πολλά γεφυράκια και το καστανοδάσος, μας επεφύλαξε μία ξεχωριστή και αρκετά εύκολη διαδρομή.

• Αρχές Αυγούστου έγιναν διάφορες εκδρομές στην ευρύτερη περιοχή και μας θύμισαν τις ομορφιές που έχουμε κοντά στο χωριό. Χαρακτηριστική και καλύτερη επίσκεψη ήταν αυτή της Δρακότρυπας.

• Εκπληκτικό βράδυ κάτω από τα αστέρια, παρέα με την άγρια ζωή. Όλα υπέροχα στην νυχτερινή μας κατασκήνωση. Όλες οι ηλικίες και κυρίως οι μικρότεροι βοήθησαν στα πάντα(στήσιμο σκηνών, καθαρισμό, ξύλα, σκοπιές) και έτσι είχαμε σαν αποτέλεσμα μία διανυκτέρευση που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ.

• Η αιμοδοσία, τα αθλήματα και το γλέντι στον Αη Γιάννη όπως και το καθιερωμένα πάρτυ μικρών και μεγάλων έγιναν όλα με επιτυχία.

• Πολλές αναμνήσεις και ξεχείλισμα συναισθημάτων στην παρουσίαση του βίντεο από το αρχείο του Φώτη Σταθόπουλου. Αφορούσε τις χρονιές 1989-1992. Ο Χαράλαμπος Μπαλής στο μικρόφωνο, μας ανέλυσε καταστάσεις και ονόματα κάποιων προσώπων που δεν γνώριζαν οι νεότεροι.

• Η εκδρομή στην Αγία Κυριακή έγινε στις 17/08 το πρωί με πολύ καλή συμμετοχή. Εκεί ακολούθησε φαί, καφές και βόλτες.

• Τέλος η Λαϊκή βραδιά με το πολύ καλό μουσικό σχήμα, αποτέλεσε το κλείσιμο μιας επιτυχημένης χρονιάς. Ευχόμαστε στο μέλλον σε ακόμα καλύτερα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΩΝ 02/10/2013

Αύγουστος 2013 – Κεντρική

Συμπεράσματα

 

(Ευχαριστούμε θερμά τον Δημήτρη Γιαννίκα για την καταγραφή και αποστολή των συμπερασμάτων της συνάντησης. Επίσης και για τις προτάσεις και απόψεις του που έστειλε στο ΔΣ σε σχέση με την συνάντηση αυτή. Περιμένουμε και από άλλους παρόμοιες προτάσεις. Μας βοηθούν πολύ.)

 

Η συνάντηση νέων στην Κεντρική, που έγινε με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου την Παρασκευή 16. Αυγούστου 2013 το απόγευμα, οδήγησε στην έκφραση ιδεών που θα μπορούσαν να συνοψιστούν στις παρακάτω τρεις ενότητες:

Α) περίοδος πριν το «Δεκαπενταύγουστο» (π.χ. 2 έως 10 Αυγούστου)

Β) περίοδος «Δεκαπενταύγουστου» (10 – 17 Αυγούστου)

Γ) θέματα δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια παραμονής στο χωριό

Ας σημειωθεί, ότι οι ιδέες εκφράστηκαν από νέα άτομα ηλικίας, κατά μέσο όρο 8-17 ετών και η καταγραφή τους, ακολουθεί τις παραπάνω τρεις ενότητες (Α-Γ).

Αναλυτικότερα:

Α) Περίοδος πριν το «Δεκαπενταύγουστο» (π.χ. 2 έως 10 Αυγούστου)

Δηλώθηκε ότι υπάρχει άφθονος προσωπικός χρόνος στο χρονικό αυτό διάστημα. Όσοι έχουν βρεθεί αυτή την περίοδο στο χωριό, συνήθως δεν έχουν κάτι ιδιαίτερο να κάνουν (οπότε «πλήττουν» αρκετές φορές).

Έδωσαν τις ακόλουθες ιδέες σχετικά με το τι θα μπορούσε να γίνει:

1. •Επισκέψεις γνωριμίας με διάφορα σημεία του χωριού που έχουν τη δική τους ιστορία ή/και είναι ιδιαίτερης ομορφιάς (π.χ. νερόμυλος).

2. •Διδασκαλία /εκπαίδευση σχετικά με τη γη (π.χ. πώς να φυτεύουν).

3. •Αξιοποίηση δράσεων με τις οποίες ασχολούνται στην πόλη και οργάνωσή τους στο χωριό π.χ. μουσικά δρώμενα, ομάδες χορού, μπάσκετ, κλπ.

4. •Επισκέψεις διπλανών χωριών, επικοινωνία με μαγαζάτορες και κατοίκους για τη διήγηση ιστοριών και απόκτηση νέων γνώσεων σχετικά με την ευρύτερη περιοχή.

 

Β) περίοδος «Δεκαπενταύγουστου» (10 – 17 Αυγούστου)

Δηλώθηκαν πολύ θετικές εντυπώσεις για τη δράση του Συλλόγου. Βρίσκουν ενδιαφέρον και θέλουν πολύ να είναι στο χωριό την περίοδο αυτή για να συναντηθούν όλοι μαζί, αφού τότε η προσέλευση είναι πλέον πολύ μεγαλύτερη.

Θα τους άρεσαν ακόμη τα εξής:

1. •Να πραγματοποιηθούν θεατρικές παραστάσεις

2. •Να διδαχθούν:

1. • πολεμικές τέχνες

2. •φωτογραφία

3. •Να βοηθήσουν στη σήμανση μονοπατιών (και τη διευκόλυνση της πρόσβασης, όπου χρειάζεται και είναι εφικτό)

Είναι σύμφωνοι για τη δημιουργία και λειτουργία ομάδων-πυρήνων από τους ίδιους και όποιον ακόμη επιθυμεί, με στόχο την υλοποίηση των παραπάνω προτάσεων τους.

 

Γ) Θέματα δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια παραμονής στο χωριό

Συμπληρωματικά με τις παραπάνω ιδέες Α) και Β), εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για:

1. •Τουρνουά στο ποδοσφαιράκι

2. •Αγώνες μπάσκετ

3. •Αγώνες βόλευ (για κορίτσια)

4. •Δημιουργία ποδοσφαιρικού γηπέδου στην Κεντρική

5. •Βόλτες/εκδρομές με ποδήλατο

6. •Εκδρομές σε Τσακαλάκι, Δέση, Δρακότρυπα

7. •Οργάνωση γιορτής (πάρτυ) στο βουνό

ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 28/09/2013

Φίλοι και συγχωριανοί Φθινοπώριασε και η καρδιά μας σκίρτησε. Ο σύλλογος σας καλεί να ανταμώσουμε στις 20/10 στην αυλή του σχολείου όπου θα προσφερθεί δωρεάν φασολάδα και κρασί (εάν το επιτρέψει ο καιρός, εάν όχι στα μαγαζιά)…ότι καλό μαγειρέψετε φέρτε το στην παρέα μας…..Επίσης στις 19/10 στην Άνω Χώρα γίνεται η Γιορτή του Κάστανου……. Σας περιμένουμε …

Save

Comments are closed